joga centar mirjana logo

O nama

Joga centar Mirjana je centar za obrazovanje, inspiraciju i blagostanje. Smešten u samom srcu Novog Sada sa visoko obučenim instruktorima joge, nudi svojim članovima joga seanse koje imaju za cilj obogaćivanje iskustva uma, srca i tela.

Aktivnosti

  • joga centar mirjana
  • joga centar mirjana
  • joga centar mirjana
  • joga centar mirjana

Više od jedne decenije naš centar sprovodi svoje aktivnosti na nivou Novog Sada, u cilju promovisanja i praktikovanja joge kao oblika aktivnosti radi očuvanja zdravlja i razvijanja vitalnosti na način dubljeg razumevanja i prihvatanja sebe i okruženja. Kako se ovo iskustvo stiče isključivo praksom, u našem centru postoje vođeni grupni i individualni programi joge na kojima se pojedinci osposobljavaju da sva stečena iskustva sa prostirke prenesu u svakodnevni život i time obogate filozofiju i kvalitet života.

Filozofija

  • joga centar mirjana
  • joga centar mirjana

Celim srcem i dušom smo posvećeni učenjima joge i svojim učenicima. Joga drugačije ne može ni biti joga, niti prenošena drugima u pravom svetlu. Za nas joga podrazumeva transformaciju, podsećanje da smo ovde sa jednim razlogom, da bi bili srećni. Na našim časovima, uspeh je jedini onda kada je ta transformacija vidljiva na licima i u životima naših članova. Naša uloga jeste pružiti znanje svima koji žele biti srećni.

Verujemo da smo svi jedinstveni i da se potpuno isti "set pravila" nikada ne može primeniti na sve (osim sjajnih Yama i Niyama – pravila ponašanja iz filozofije joge). Dakle, učimo ljude da slede svoj put, (Dharmu), na način da svaki pojedinac može da raste na svoj način. Dokle god ovaj način ne povređuje druge ili ne izaziva patnju, to je u redu.

Mi smo ovde da usmerimo, podržimo, prenesemo iskustvo i predložimo ono što smo svojim iskustvom spoznali, predavajući i koristeći specifične metode, prateći tradicionalne mudrosti jogističkih i tantričkih tradicija.

Iskustvo

  • joga centar mirjana
  • joga centar mirjana
  • joga centar mirjana
  • joga centar mirjana

Dugogodišnja praksa i iskustva instruktora joge u našem centru nas iznova i iznova zadivljuju koliko ova praksa može duboko da utiče na promenu života ljudi. Specijalizovali smo se u nastavi joge kroz višedecenijsko iskustvo u radu sa učenicima koji se nikada nisu sreli sa jogom, do instruktora koji žele da unaprede svoje znanje i iskustvo.

Zahvalni smo na stalnom svedočenju uticaja joge na sopstvene živote i živote mnogih naših učenika i uverili se po milioniti put u blagodeti koje joga pruža na pojedince: od pacijenata obolelih od različitih teških bolesti do vrhunskih sportista. Svi mogu imati koristi od ovog moćnog načina alternativnog lečenja.

Ovo iskustvo "davanja" i međusobne razmene je upravo ono što bogati naše duše i pruža osećaj ispunjenosti i potvrdu da se nalazimo na pravom putu, radeći ono što najviše volimo a to je Joga.

Joga tim

Naš tim, koji rado zovemo našom malom Joga porodicom čine pre svega draga bića, eksperti u svojim oblastima, uspešni pojedinci - instruktori joge i svi drugi koji svojim potencijalima žele da daju doprinos razvoju joge na nivou Novog Sada.

Svi koji osećaju da žele da nam se pridruže na ovom našem putu, dobrodošli su.

mirjana radak joga instruktor
Mirjana Radak,
joga instruktor i osnivač Joga centra Mirjana

Mirjanino joga putovanje je počelo 1999. godine. Dugi niz godina je predani učenik joge. Jogu izučava i praktikuje 18 godina, u toku kojih osećajući transformaciju u svom životu, je bila inspirisana da 2004. godine podeli ovaj dar joge sa drugima. Preko deset godina vodi časove joge u Novom Sadu i realizuje projekte namenjene širenju i popularizaciji joge u Novom Sadu.

U ovom periodu, 2009. godine stiče sertifikat Instruktora joge, nakon obuke od 240 časova u Joga Savezu Srbije, nakon čega nastavlja da se edukuje na različitim predavanjima i seminarima u regionu i šire. Po zvanju je profesor fizičkog vaspitanja i sporta, trenutno na završnoj godini master studija Fakulteta za sport i turizam Tims u Novom Sadu. Koautor je naučnih publikacija iz oblasti joge i kineziterapije i uticaja fizičke aktivnosti na zdravlje odraslih i dece. Organizator je i predavač na mnogim joga radionicama i predavanjima. Drži časove korporativne joge i nudi individualnu nastavu integralne hatha yoge.

Na svom putu traganja, razlog prve godine vežbanja joge za nju je bio dobrobit za zdravlje i rekreativno vežbanje. Ubrzo je shvatila ogromne promene u svom umu, kao i u telu. Susreće se sa svim stilovima joge, ali se unutrašnje biće opredeljuje za osmostepeni put samorazvoja - radža jogu i njen nerazdvojivi deo hatha jogu.

Danas, pored usavršavanja u oblasti hatha yoge i radža yoge, kao osnovama samorazvoja istražuje i praktikuje ostale stilove i vrste joge koji mogu doprineti psihomentalnom razvoju čoveka, među kojima joj trenutno najviše pažnje okupira Vinyasa yoga, Art yoga, Dharma yoga i Ashtanga Mysore stil yoge čije časove, radionice i seminare rado posećuje, u regionu i šire. Na svojim časovima, Mirjana uči svoje učenike osnovama usklađivanja kao i produbljene svesti o dahu, telu i umu.

Majka je osmogodišnjeg sina Milana. Zaljubljenik je u prirodu, voli duge šetnje, sunce, zdravu hranu i putovanja. Obožava da okuplja ljude i prenosi svoja iskustva.

Joga je obogatila moj život, u mnogo različitih aspekata i na različitim nivoima postojanja. Davno, postala je moja strast, kroz koju stičući i integrišući duboka iskustva i spoznaje, prerasta u predivan poklon, koji uz zahvalnost i sa radošću svakodnevno poklanjam sebi i svojim učenicima.
Više o Mirjani Radak

lili joga instruktor
Lili Bunjik-Eros,
glavni koordinator grupnih joga programa

Instruktor joge, slikar, likovni pedagog, instruktor zdravlja, operativni trener fitnesa.

Interesovanje za jogu datira od 2000. godine, da bi se u toku studija 2005. godine na časovima Mirjane Radak počela baviti posvećenije jogom. Smatra ovaj period ključan i opredeljujući u odabiru daljih životnih puteva. Na fakultetu za sport i turizam - TIMS polaže za zvanje - Operativni trener u fitnesu i započinje polaganje stručnih ispita u Joga Savezu Srbije u Beogradu za sertifikovanog instruktora joge.

U Joga centru Mirjana radi od 2006. godine kao instruktor, predavač i organizator aktivnosti. Na svojim časovima, ima za cilj da pomogne svojim učenicima kako da slušaju svoje telo, nudeći modifikacije i podsticanje svesti o dahu i položaju tela u svakoj asani.

Posle završene srednje škole za dizajn, diplomirala je na Akademiji Umetnosti (AU) 2006. godine na odseku za slikarstvo. Od 2005. godine radi u prosveti, od 2008. godine u srednjoj školi za dizajn Bogdan Šuput kao profesor stručnih likovnih predmeta na predmetima crtanje, slikanje, osnove tehnologije i konzervacije i zidno slikarstvo. Autor je brojnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a kao posebno zadovoljstvo izdvaja višegodišnji rad u okviru likovnih radionica za decu i odrasle.

Kao ljubitelj hrane a posebno zdrave hrane 2009. postaje član kluba Život i Zdravlje, a ubrzo i njihov sertifikovani instruktor zdravlja. U okviru kluba drži radionice zdrave pripreme hrane i predavanja o važnosti pravilne ishrane.

Sebe vidi kao osobu koja teži da svoja različita interesovanja implementira u svaki segment svog života i da to iskustvo prenese na svoje učenike i polaznike bilo da je to u okviru pedagoškog –likovnog ili sportskog rada ili u okviru zdravog pristupa životu uopšte.

Za mene ne postoji veće zadovoljstvo od osmeha ili pogleda onog čiju maštu mogu da zagolicam sa nečim kako bi taj učinio korak ka kvalitetnijem i ispunjenijem životu. Preneti znanje i na taj način pozitivno uticati na nekog je ostvarenje svih ovozemaljskih ciljeva

tanja joga instruktor
Tanja Gagic,
joga instruktor

PRAKSA, SEMINARI, PREDAVANJA:

- Mirjana Radak "Joga centar Mirjana" – praksa od 2003. (hatha yoga, joga radionice, predavanja...)

- Janez Rojec "The Art of Living" – seminar, 2009.

- Tibor Tot "Joga za savremenog čoveka" – prvi stepen "Joga u svakodnevnom životu", 2013.

- Amila Lukić "Joga studio Hipokrat" – praksa, 2014.

- Zoran Zrnić "Aruni škola joge" i kurs za joga instruktore "Vidya yoga" – praksa i instrukcije, 2014, 2016 i 2017.

- Gordana Planinčić "Joga. Umetnost pokreta"– praksa od 2014. (Joga u svakodnevnom životu, čakra psihologija, energetska astrologija...)

- Dragan Lončar ‘’Vidya yoga’’ – predavanja u okviru kursa za joga instruktore 2016 – 2017.


SERTIFIKATI:

- Kurs za instruktore joge u trajanju od 200 sati – "Vidya yoga" škola joge Dragana Lončara – sertifikat br. 20/17 (Beograd, 2017.)

- Trening "Joga za decu na osnovu čakra psihologije" – "Simha Virya Yoga" Olja Lopušanski (Novi Sad, 2016.)

- "Joga centar Mirjana": Yoga intenziv (Rudnik, 2016.), Prolećni joga kamp (Gostilje, 2017.), Letnji joga kamp (Tara, 2017.)

- Međunarodni festival joge "Joga savez Srbije" (Beograd, 2011., 2012.)

- Joga dani dobrih dela "Yoga Federation of Europe" (Novi Sad, 2014., 2015.)


tanja joga instruktor
Irma Kolishevska,
Instruktor joge, sinolog (profesor kineskog jezika), profesor engleskog jezika

Jogu počinje da praktikuje 2008 godine u Pekingu (NR Kina), gde je provela dugi niz godina, prvo kao student na Pekinškom univerzitetu za jezike, a kasnije kao profesor engleskog jezija na Pekinškom Jiaotong Univerzitetu. Tokom studija pohađala je časove Tai Chija, kasnije Pilatesa. Jogu je radila sa kineskim instruktorima, a najvećim učiteljem smatra Yogi Ashita iz Indije koji već dugi niz godina radi kao instruktor i mentor joge u Pekingu.

U tom periodu radi kao povremeni instruktor u nekoliko joga studija i fitness klubova u Pekingu. Međunarodni sertifikat instruktora joge od 200 časova stiče u Holandiji 2015 godine u školi joge ‘Arhanta Yoga International’ (www.arhantayoga.org). Vlasnik škole i glavni predavač je Yogi Ram, iskusni učitelj joge iz Indije. Nakon toga odlazi u Shenzhen (grad pored Hong Konga) gde drži časove joge u jednom SPA centru, sve do dolaska u Novi Sad 2016 godine.

Drži časove klasične Hatha joge, Yin/restorativne joge, Chi joge, joge za kičmu, biznis joge, joge za starije osobe.


Marina joga instruktor
Marina Majinski,
joga instruktor

Rođena sam 03.04.1987.godine. Kao mlađa sam se bavila ritmičkom gimnastkom i tenisom, a uvek sam imala naklonost ka dinamičnim fizičkim aktivnostima. Završila sam Ekonomski fakultet. Joga možda nije bila logični sled događaja, ali me je intuitivno privukla. Počela sam da je praktikujem od 2013. godine sa ciljem da naučim pravilno da dišem, poboljšam svoje zdravlje i kvalitet života. Nakon godinu i po dana, otkrila sam novi, dinamičniji stil joge – ashtanga jogu, kome sam se potpuno posvetila od 2015.godine. Počela sam prvobitno sa samostalnim vežbanjem, da bih vrlo brzo krenula na časove u Beograd kod KPJAYI autorizovanog ashtanga joga učitelja drugog nivoa, Ranka Vairagya Stojiljkovića. Tradicionalni sled izvođenja joga položaja i svakodnevna posvećenost praksi su razlozi koji su me zadržali na ovom joga stilu. Ashtanga jogu vidim kao kompletan krug gde su disanje i joga položaji alati koji mi pomažu da budem svesna i prisutna u svom telu, a to mi takođe iscrtava putanju kako da pristupam svojoj praksi taj dan. Krajem 2016. godine sam krenula sa podučavanjem joge uz podršku i blagoslov učitelja Vairagya Ranka. Podučavanje ashtanga joga prakse me neizmerno ispunjava i daje novu dimenziju ličnoj praksi, a na ljude koji su otvoreni sam spremna da prenesem svim srcem ono što sam naučila od svog učitelja kao i da podelim otvoreno i iskreno svoja iskustva prakse, saznanja o svom telu i uvidima. Trenutno sam na kursu za joga instruktore Vidya Yoga škole joge Dragana Lončara.

Volim ljude, životinje, ukusnu hranu, prirodu, more, putovanja i sve ostale radosti života. Volim da prenosim znanje, učim, saznajem o novim stvarima i da se kontinuirano edukujem, posećujem seminare kako o jogi tako i o drugim stvarima koje su mi zanimljive. Težim da živim zdrav, ispunjen, kvalitetan i izbalansiran život.

Joga svakako zauzima veliki deo mog života, a ona za mene nisu samo joga položaji nego i lepa reč, osmeh, ljubav, podrška i razumevanje.

Sanja joga instruktor
Sanja Stojšin,
joga instruktor

Rođena sam 08.08.1989. godine. Praktikujem dve godine ashtanga jogu pod vođstvom autorizovanog ashtanga yoga level 2 učitelja Ranka Vayragia Stojiljkovića.

Nikad pre nisam bila zainteresovana za joga praksu, ali ovaj stil mi je otvorio vrata u nepoznato. Ashtanga joga mi je promenila zivot, kroz nju sam shvatila da postoji nesto više od puke fizičke aktivnosti. Kroz joga praksu radimo takođe na svom mentalnom i emotivnom planu, na jedan veoma nežan i suptilan način. Lepotu ovog tradicionanog sistema joge po učenju Sri K. Pattabhi Joisa i Shri R. Sharat Joisa sam odlučila da prenosim pre godinu dana uz veliku podršku mog učitelja Ranka i to iskustvo je samo doprinelo poboljšanju moje lične prakse, na čemu sam beskrajno zahvalna.

Završila sam kurs za masažu 2010.godine, to iskustvo mi je donelo jos bolje razumevanje asistencija, koje su ključni deo mysore časova.

Trenirala sam balet 14 godina (8 godina klasičan, 6 godina jazz balet). Na završnim sam studijama kursa za joga instruktore Vidya Yoga škole joge Dragana Lončara. Ljubitelj sam prirode, naročito životinja, volim biciklizam, putovanja, nova iskustva, upoznavanje sa ljudima, duge razgovore...

Život je dar, zato treba da volimo sebe i sve oko sebe. Svet je u nama i mi smo deo sveta.